Midden in Jungle - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Esther Gorkum - WaarBenJij.nu Midden in Jungle - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Esther Gorkum - WaarBenJij.nu

Midden in Jungle

Door: Esther

Blijf op de hoogte en volg Esther

21 Juni 2007 | Ecuador, Quito

Lieve allemaal,

Nou ik heb me toch een dag achter de rug. Ik ben voor het eerst belazerd! Nou wat een ervaring!

Toen ik het vliegtuig uitstapte stonden er allemaal taxi's klaar. Voor 4 dollar kon ik naar het busstation en voor 14 dollar naar het plaatsje vlak bij mijn nieuwe hostel. Ik dacht doe maar voor 14 dollar, dan hoef ik ook niet meer in de bus te zitten. Komen we daar aan moet ik 40 dollar betalen! Ah.....niet dus!

Na heel lang praten met dat taxiventje kreeg ik de baas aan de telefoon. Die zei ook dat ik 40 moest betalen. Ik helemaal boos maar dacht, aan die baas heb ik niets, dus heb maar netjes opgehangen. Tegen dat ventje gezegd dat ik 20 had en niet meer. Uiteindelijk 25 dollar gegeven maar kreeg 5 dollar terug omdat ik nog een stukje met de bus moest en dan had ik daar nog geld voor!Gelukkig allemaal goed gekomen maar was wel eventjes rot.

Via de organisatie was het allemaal prima geregeld. Ik zou les gaan geven op twee schooltjes. Er was geen plek meer in dat hostel aan het strand dus moest ik naar een ander plaatsje. Daar ging ik heen met een auto want er reden geen bussen daar.

Aangekomen in dat andere plaatsje blijkt dat ik midden in de jungle zit!
Wahwahwah...Nou ik zag het gelijk niet meer zitten. Een school met 25 kinderen zonder een leerkracht want die komt gewoon niet opdagen. Nou mij niet gezien! Dus heb gelijk aangegeven dat ik daar niet wilde blijven. Een nachtje wilde ik nog wel en gelukkig was er ook nog een ander Nederlands meisje.

´s Avonds wilde ik naar bed en toen zag ik een enorm vies beest in de hoek zitten. Een soort van kakkerlak/ kever. Heel groot echt!!!!

Ik wilde dat beest niet op mijn kamer dus het het met een papiertje en een zaklamp weg gejaagd. Eindelijk lekker gaan slapen in mijn vochtige met muizenkeutels bepoepte bedje. Heb wel lekker geslapen ondanks die enge geluiden.

De volgende ochtend heb ik mezelf maar vermaakt door te helpen in de constructie. Ze waren daar namelijk bezig met het maken van een werknemershuis. Daarvoor heb ik de hele ochtend bamboe schoongemaakt! Best wel grappig voor een ochtend maar niet meer!
Daarna heerlijk geluncht en naar het ander hostel gegaan. Daar zit ik nu. Aan het strand! Ik heb nog geen zon gezien maar het is wel warm.

Wel heb ik al in de zee walvissen gezien. Echt super cool. Maar er is eigenlijk geen project hier. Dus morgen ga ik naar twee scholen om te vragen of ik daar Engels mag geven. Ik ben benieuwd. Maar om mijn slaapplek en het eten terug te verdienen moet ik de hele dag bezig zijn. Dus ik ga daar op het hostel Engels geven aan het personeel.

Het hostel is ook een natuurpark en er werken daar heel veel mannen die niet helemaal 100% zijn. Deze mannen ga ik twee uur per dag Engels onderwijzen!

Als jullie willen weten waar ik slaap moet je de onderstaande link maar even aanklikken. Maar PAS OP!!! Het is heel aannemelijk dat je je jaloezie niet in de hand kan houden!!!

www.alandaluzhosteria.com

Ik hoop dat ik volgende week op de schooltjes terecht kan en dan over 3 weken komt Mike al!

Liefs,

• 21 Juni 2007 - 15:58

P.J.:

Heee! wat een mooi hostel! had ik al gezien! :D maar nog maar 26 dagen en dan is mijn 'grote geslaagde' broer er al! wat een schoft die taxichaufeur! Doe je toch niet! en lekker dat beest in je kamer! maak je wel weer een paar foto's?
    Succes! pj

• 23 Juni 2007 - 15:20

Nienke:

Wow!! Dat ziet er echt zo gaaf uit! Ik ben inderdaad wel een beetje jaloers. Is toch weer eens wat anders dan in vieze bedden slapen. Succes nog even met je projecten. Echt leuk alle Engels spullen! Heb je toch veel aan je scriptie ook!
    Veel plezier! xxxx

• 25 Juni 2007 - 09:31

Angemontairo:

Dat ziet er lekker uit zeg!!!! Zeker beter dan een bepoept bed en enge beestjes. Ik hoop dat je nog een beetje op het strand kunt liggen. Wel relaxed plekje voor als Mike straks komt.

Dikke kus