Tsunami - Reisverslag uit Montañita, Ecuador van Esther Gorkum - WaarBenJij.nu Tsunami - Reisverslag uit Montañita, Ecuador van Esther Gorkum - WaarBenJij.nu

Tsunami

Door: Mike en Esther

Blijf op de hoogte en volg Esther

16 Augustus 2007 | Ecuador, Montañita

Lieve Allemaal,

Na weer een hele dag in de bus te hebben gezeten zitten we aan de kust van Ecuador. De busreis was wel lang maar we hadden voor het eerst een fatsoenlijke film. Deze film ging over de Tsunami in Azië en de dagen die daarna kwamen.... goede voortekens dus!

Om 18.00 uur zijn we aangkomen in Montañita, dit is de surfplek van Ecuador met een gezellig hippie-dorpje.

Na even zoeken hadden we een hotel gevonden. De spulletjes gedumpt en een lekker biertje gaan drinken. Omdat we op dat moment al lek werden geprikt door de muggen gingen we terug naar het hotel om een lange broek aan te doen.
Hier zagen we op CNN dat in Peru een grote aardbeving was geweest en dat er kans was op een Tsunami bij de kust van Peru, Ecuador en Colombia. Omdat we een klein beetje ongerust werden hebben we het even nagevraagd en het bleek allemaal niet zo erg te zijn.

Met een gerust hart gingen we gezellig een hapje eten tot er iemand binnen kwam en iedereen vertelde dat we over een uur weg moesten zijn. Iedereen op straat begon te rennen en het hele restaurant liep leeg. Daar zaten wij dan met z´n tweetjes met een heerlijk bordje eten. Omdat iedereen begon te rennen besloten ook wij maar om te vertrekken. Met de garnalen en een vlees-spies zijn wij maar richting de bergen gelopen. Hier kwamen wij twee meisjes tegen die ons vertelde welke kant we op moesten lopen.

Na eventjes gelopen te hebben kwam er een grote auto langs die ons mee wilde nemen naar een hogere plek. Toen we de auto instapten zat ie eigenlijk al helemaal vol met kinderen, koffers en een vrouw met een hondje.

We zijn naar een punt gereden waar we mooi uitzicht hadden over zee en ongeveer 50 meter boven zeeniveau waren. Daar werden we op de hoogte gehouden door mensen die een radio hadden en zo wisten we dus of het veilig was.We waren daar niet de enige, samen met nog wat andere Europeanen hebben we daar gewacht totdat we weer terug konden. Best gezellig.

We zijn daar tot 12 uur vannacht gebleven en toen maar terug gegaan naar het uitgestorven dorp.

Uiteindelijk is er dus niets gebeurd maar het was wel spannend. Best beangstigend als zo´n heel dorp in eens leegloopt en iedereen het in paniek hoger op zoekt.

Kortom, een spannende avond gehad. Nu zodirect een ander hotel zoeken want zijn vannacht helemaal lekgeprikt door de muggen!

Daarna een poging doen te surfen.

Liefs,

Mike en Esther

• 16 Augustus 2007 - 17:47

P.J.:

Nou! Maken jullie dat ook nog een keertje mee! er hadden al een paar mensen gebelt naar ons huis of alles nog goed ging daar! WAT MAKEN JULLIE NIET MEE! Groetjes! P.J.

• 16 Augustus 2007 - 17:53

Sis:

hoi, ik heb best wel in de piepzak gezeten over jully, gelukkig is alles goed gegaan, wat maken jully al niet mee zeg, nogmaals oren ogen open houden en pas op elkaar, dikke kus Sis

• 16 Augustus 2007 - 19:07

Marrit:

Hey, spannend en raar zeg! Gelukkig dat er niks is gebeurd maar toch wel spannend :-) en nu surfen hihi succes. Ik kan je zeggen dat ik meer onder water dan boven water ben geweest! Keep trying! X

• 21 Augustus 2007 - 20:47

Wim Van Amerongen:

Maar eh, ...... jullie kunnen toch zwemmen ? ( ! )

• 22 Augustus 2007 - 14:45

PJ.:

Leuk dorpje/Stadje/Stad! en zelfs is de tour de france nog in Montanita! op di4e foto! Groetjeessss! PJ.