Terug op het vaste land
Door: Mike en Esther
Blijf op de hoogte en volg Esther
12 Augustus 2007 | Ecuador, Loja
Beste allemaal,
We hebben even verzuimd een berichtje achter te laten de afgelopen week, maar bij deze dan toch nog onze bijdrage!
Kort terugblikkend onze week.
Afgelopen maandag zijn we terug gevlogen vanaf de Galapagos naar Guayaquil, na Quito de grootste stad van Equador. De laatste dagen op de Galapagos eilanden hebben we het goed gehad. Ondanks dat het weer niet altijd mee zat. We hebben nog een dagtocht gedaan naar het eiland Seymour waar veel van het wild in de Galapagos te vinden valt. Voornamelijk veel bijzondere vogels en zeeleeuwen. Ook nog een enorme haai gezien trouwens! Leuke dag gehad maar wederom wel kostbaar...
De laatste dag hebben we lekker rustig aan gedaan en gewoon een stuk gewandeld en schildpadden gekeken.
Maandag zijn we terugevlogen en twee nachten in Guayaquil geweest. Prima stad. We hoorden er een beetje vreemde verhalen over maar wij vonden het allemaal wel meevallen. Niet zo vies en doet al iets metropolitischer aan dan Quito. Lekker geslenterd over de Malecon, de plaatselijke Scheveningse boulevard, en krab gegeten in één van de krabhuizen. Niet helemaal het juiste besteld maar toch krab gegeten! Ook zijn we nog naar de bios geweest. De nieuwe Harry Potter in het Spaans gezien. We snapte er echt geen zak van! Zo snel praten ze echt in zo´n film. Maar ondanks dat toch een leuke avond gehad. Was trouwens een supermooie bios, net zoiets als het Omniversum in Den-Haag.
Woensdagochtend hebben we de bus gepakt naar Zaruma, een stad zes uur ten zuid-oosten van Guayaquil. Dwars door de bananenplantages en de bergen. Mooie route. Om 5 uur kwamen we aan in Zaruma en daar op zoek gegaan naar een hotelletje. Een prima stek gevonden voor maar 6 dollar pp per nacht.
Echt een superleuk stadje! Het is gebouwd op de top van een berg en het bestaat uit allemaal houten huisjes. Veels steile straatjes en mooie vergezichten. Mooi gebied.
Deze regio staat bekend om z´n goudwinning en dus zijn we de tweede dag naar een goudmijn geweest die opengesteld was voor het publiek. Leuk om te zien. Daarna zijn hebben een lekker stuk gewandeld rond het stadje en zijn we in de middag naar een zwembadje geweest. Ze hadden er zelfs een duikplank, gemaakt van een oude schommel en een stuk sloophout! Ik, Mike, heb lekker gezwommen en natuurlijk van de duikplank afgesprongen.
De dag erop weer de bus gepakt en naar Loja afgereisd waar we nu nog zitten. De reis duurde vijf uur waarvan vier op een hobbelige zandweg langs afgronden waarvan menig base-jumper warm van zou worden! Gelukkig is alles goed gegaan en zijn we veilig in Loja aangekomen.
We hebben hier in een prettig hotel geslapen met een heerlijk bed. Gelukkig ook maar want het regent hier al 2 dagen bijna onafgebroken. Gister wel de halve dag de stad doorgeslenterd maar om een uur of drie hebben we maar besloten een lekker biertje te kopen en ons terug te trekken op onze hotelkamer. Daar heerlijk tot een uur of zeven een filmpje gekeken, hadden een filmkanaal in het Engels, en Rummikub gespeeld. Ook wel eens lekker. Daarnaa uit eten geweest bij Diego´s, een leuk restaurantje in een oud koloniaal huis.
Nu zitten we in een internetcafe op het Terminal Terrestre waar we op de bus zitten te wachten naar Cuenca. Weer vijf uur over de Pan American Highway naar het noorden. Naar verwachting blijven we daar drie nachten en gaan we dan naar de kust. Daar verblijven we dan een aantal nachten in het hostel waar Esther vier weken heeft gezeten voor haar project.
Hopen dat het weer daar iets beter is dan hier...
Veel liefs,
Mike en Esther.
Kort terugblikkend onze week.
Hopen dat het weer daar iets beter is dan hier...
Veel liefs,
Mike en Esther.
12 Augustus 2007 - 17:22
P.J.:
Heee wat een leuke stadje lijkt me dat zeg!! en nu maar hopen op beter weer!
groetjes pj -
13 Augustus 2007 - 17:44
George:
Wat een leuke laarzen hebben jullie gekocht. Die helmen staan ook leuk. Allemaal van het gevonden goud aangeschaft? Foto's zijn heel leuk en scherp, ik zie geen vlekje. Fotoshop?
13 Augustus 2007 - 22:44
Elles:
He Esther,
gave verhaaltjes en leuke foto's!
heel leuk om te volgen vanuit NL.
met mij gaat t redelijk, tis nog allemaal onwerkelijk en shit!
he maar jij nog lekker genieten met je manneke,
ik ben de gourmetset al bij elkaar aan het zoeken!
dikke kus Elles -
15 Augustus 2007 - 08:35
Marloes En Martha:
Hoi Esther en Mike!
Nog eventjes en dan komen jullie terrug! Wat gaaf zeg wat je tot nu toe allemaal hebt meegemaakt! En zulke mooie foto's. Geniet er nog even van samen!!! Liefs
En groetjes van heel de familie hier. -
15 Augustus 2007 - 08:35
Marloes En Martha:
Hoi Esther en Mike!
En groetjes van heel de familie hier. -
15 Augustus 2007 - 19:34
Margrethe:
Hoi Esther en Mike, klinkt weer heel leuk en de foto's zien er ook lekker avontuurlijk uit! Geniet er nog van de laatste 3 weekjes, kus. -
15 Augustus 2007 - 22:17
Fam. Van Wandelen:
Hai lieverds !
Wat zijn jullie aan het genieten zeg, wauw, helemaal super ... het is elke keer weer een 'feestje' om de verhalen te lezen met de bijbehorende foto's !! TOP
Echt een "wereld-ervaring", je kunt straks bijna een boek gaan uitbrengen !
Dikke 'oezeboes' van ons alle 4,
speciaal van Constantijn en Willemijn XX
Ze hebben net 3 dagen school achter de rug, Willemijn kan nu ook IK en MAAN schrijven, apen-trots natuurlijk en Constantijn probeert 'zelfstandig' te werken en is reuze enthousiast !!
Bye Bye -
15 Augustus 2007 - 22:20
Clown :
Jullie zijn echt jullie roeping mis gelopen ... heb bij thuiskomst in NL een werkplek geregeld bij "Circus Boltini",
dus goed blijven oefenen !!
De glitter-pakjes hangen al klaar ...
16 Augustus 2007 - 07:55
P.J.:
hee!
Zijn jullie niet weggetrild door de aardbeving in peru?
Want loya ligt best wel dicht bij peru!
GRoetjeesss! P.J.