De bruidssuite op Alandaluz! - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Esther Gorkum - WaarBenJij.nu De bruidssuite op Alandaluz! - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Esther Gorkum - WaarBenJij.nu

De bruidssuite op Alandaluz!

Door: Esther en Mike

Blijf op de hoogte en volg Esther

21 Augustus 2007 | Ecuador, Quito

Beste allemaal,

Inmiddels zijn we weer terug in Quito en maken we ons op voor het laatste stukje van onze reis. We hebben nog twee weken maar die gaan razendsnel!

Na ons Tsunami-avontuur in Montañita zijn we daar nog één nacht gebleven en daarna naar het noorden gegaan. Daar hebben we het hostel bezocht waar Esther drie weken haar project heeft gehad. Wat een paradijsje daar zeg! Ongelofelijk hoe mooi dat daar ligt en hoe het hostel is opgebouwd. Het bestaat volledig uit bamboe, overal staan palmbomen en het voldoet dan ook werkelijk aan alle eisen om aangemerkt te worden als Bountylocatie... Mits de zon schijnt dan natuurlijk, die werk niet altijd even goed mee.

Esther had voordat ze vertrok van haar project, de mooiste kamer van het complex voor ons gereserveerd voor twee nachten. Deze kamer bevond zich bovenin een klein ecologisch houten/stenen huis en had fantastisch uitzicht over zee. Voor twee nachten mochten wij ons Koning en Koningin van Alandaluz noemen! Fantastsich echt! Zie de foto´s...

Helaas konden we niet een nacht langer in deze kamer blijven omdat hij alweer gereserveerd was. We zijn toen verhuisd naar een kleine cabaña iets verder van het strand af. Ook dit was een supermooi plekje en hebben daar heerlijk een nacht geslapen.

Het eten op Alandaluz was van uitzondelijke klasse in vergelijking met de rest van Ecuador tot nu toe. Heerlijk echt! Allemaal visgerechten gecombineerd met het volledige Ecuadoriaanse kruidenarsenaal en op zorgvuldige manier bereid! We hebben daar echt drie dagen als god in 'Ecuador' geleefd. Zouden daar zo nog een weekje kunnen blijven. Helaas liet ons budget dat niet toe en was het weer ook niet supergoed. Hebben dus toch maar besloten verder te gaan.

Op dag twee van Alandaluz hebben we een Whale Watching gedaan. Letterlijk vertaald dus walvissen kijken. In dit stukje van Ecuador komen jaarlijks honderden walvissen uit Antarctica, 8000km hier vandaan, om kinderen te krijgen. Voor ons dus een uitgesproken mogelijkheid om deze bijzondere beesten in het wild te aanschouwen.

We hebben echt een superdag gehad met heel veel geluk. De walvissen lieten zich graag zien! We hebben walvissen zien springen, zwaaien met hun staart, in groepen onder de boot door zien zwemmen, noem het maar op! Onvergetelijke ervaring!!

De dag erop zijn we rustig opgestaan, lekker ontbeten, nog even gezwommen, getafeltennist en toen naar Manta gegaan om daar ons vliegtuig te pakken naar Quito. Daar zijn we gisteren aangekomen en blijven hier tot morgen. Dan gaan we iets naar het zuiden om de Ilizina-Norte te beklimmen. Een vulkaan van bijna 5200m meter hoog die in één dag te beklimmen is.
Mike: ´Superveel zin in!´
Esther: ´Weet het nog niet helemaal...´

We laten wel horen hoe het was!

Veel liefs,

Mike en Esther.

• 22 Augustus 2007 - 11:52

Joost:

Leuke kleurtjes in die bruidssuite!
    Ook vette golven daar...kan je mooi bodyboarden of surfen :-). veel plezier nog saampjes

• 22 Augustus 2007 - 14:41

P.J.:

Heee!
    Mooi zeg die walvissen!
    Mooie Kamer hadden jullie daar! Alleen het weer is wat minder! veel plezier op die vulkaan! Groetjes PJ.

• 23 Augustus 2007 - 19:19

Ramona:

Hey Esther en Mike,
    Zo te zien hebben jullie daar lekker van kunnen genieten. Prachtige foto's! Hopelijk genieten jullie ook van jullie bezoek aan de vulkaan. Nog twee weken en dan zijn jullie back in town. Ga daarom er dubbel zo hard van genieten dat je nog daar bent! groeten Ramona

• 24 Augustus 2007 - 20:01

George:

Jammer van het weer, voor de rest is het alleen maar mooi wat jullie meemaken. Ben benieuwd naar de vulkaanverhalen. Esther vond het trandfilmpje wel erg leuk.

• 25 Augustus 2007 - 08:52

Sis:

Lijkt wel een beetje een Turkse slaapkamer, romantisch toch. Geniet de konende 2 weken nog maar en laat het zonnetje schijnen. Veel liefs en dikke kus.Sis

• 28 Augustus 2007 - 11:56

Sara:

Wow, die kamer(!), wat supercosy;-), en die walvissen, geweldige ervaring om van zo dichtbij en in 'het wild' te zien lijkt me!
    Wyb en ik vertekken vrijdagavond as dan eindelijk naar Thailand, dus je begrijpt; wij verheugen ons inmiddels al weken op hutjes onder een palmboom aan het strand...:-)
    Superjammer dat we niet bij jullie welcome-home-feestje kunnen zijn;-(
    Gaan we zeker over doen na de 16e!
    Dikke kus van mij en ook van Wyb!