La Cucaracha la cucaracha........
Door: Esther
Blijf op de hoogte en volg Esther
12 Mei 2007 | Ecuador, Quito
Haha......ja, kakkerlakken zaten er zeker! Ook het liedje konden we niet overslaan dus speciaal voor jullie:
La cucaracha, la cucaracha, Ya no puede caminar; Porque no tiene, porque le falta Marijuana que fumar.
Haha....het eerste echt Spaanse liedje dat ik een beetje kan zingen!
Net terug van een weekje in Porto Quito. Pas als je hier zit zie je echt het verschil tussen de grote stad en al die kleine dorpjes. Mensen in de grote stad hebben een wasmachine, mensen in de afgelegen dorpjes doen hun was in de rivier!
Na vier uur in de bus te hebben gezeten kwamen we aan in Porto Quito. Met ons super Spaans hebben we een soort van taxi gevonden die ons naar de cabana (hut) wilde brengen. Daar aangekomen stond Clever (gids van de week) al op ons te wachten.
Nou had ik al verwacht dat we niet in een totaal afgesoten huisje sliepen dus ik had me al voorbereid!
Na een heerlijke maaltijd zijn we lekker gaan slapen. Ik had mezelf voorgenomen om vriendjes te worden met alle diertjes die hier leven, en me dus niet moest aanstellen ´s avonds. Nou......ik heb heerlijk geslapen.
Dag twee hebben we een wandelingentje gemaakt naar een groene waterval. Nadat me gegarandeerd was dat er niets in het water zat ben ik ook maar het water ingedoken! Na het zwemmen hebben we een zelf een sapje gemaakt van suikerriet. Echt superlekker. We moesten het riet door een soort van pers halen en daardoor kwam er sap vrij. Het sap werd gezeeft, een beetje citroen erbij en klaar om te drinken!
´s Middags was onze leraar Spaans gearriveerd en konden we na de lunch beginnen met de Spaanse lessen. Heerlijk die lessen in de buitenlucht.
Dag drie zijn we naar een fruitboerderij gegaan. Hier hebben we heerlijk allemaal verschillende soorten fruit gegeten en uit een cocosnoot gedronken. Ik heb weer genoten!
Dag vier vond ik de leukste dag. We gingen ringen maken van een soort cocosnoot. Ik heb er wel vier gemaakt! Ik was de enige die het echt leuk vond en drie uur lang heeft zitten schuren. Maar het resultaat mag er zijn! Kijk maar eens naar de foto's!
Dag vijf hebben we chocolade gemaakt van de cacaoboon. De chocolade was een beetje kruimelig maar smaakte heerlijk. Het bleef alleen vloeibaar dus een echte reep heb ik niet gemaakt.
Na het maken van de chocolade zijn we naar een jardin botanica gegaan. Dit was een hele grote tuin van een lief oud vrouwtje. Deze tuin stond vol met allemaal verschillende kruiden.
Dag zes stond tubing op de planning. Dan ga je met een grote vrachtwagenband de rivier af. Ik vond het leuk om te doen maar wel voor één keer. Onderweg waren allemaal mensen hun was aan het doen en ik maar een beetje de toerist uithangen!
De beesten vielen me hartstikke mee. Ik heb muggenspray als bodylotion gebruikt, dus de muggen kregen geen kans! Er zijn wel een aantal kakkerlakken bij me in de douche op bezoek geweest maar die heb ik overleefd, zij mij overigens niet....
Het allerspannends kwam de laatse dag. Een vieze glibberige slang.
Gelukkig zat hij tussen het hout in een andere cabana. Maar vond het geweldig om hem te zien want hij was echt supermooi en niet giftig.
Natuurlijk had ik ook een echt vriendje gemaakt die het vreselijk jammer vond dat ik weer weg ging. Chico de hond! Wat een scheet. Helaas had hij last van piojos dus in plaats van muggenbulten had ik luizenbeetjes!
Rond 17.00 hebben we de bus terug genomen naar Quito. Ik had het na een week wel weer gehad want het was echt heel rustig. De busreis terug had ik voor het eerst een klein beetje heimwee. Alleen even over de Velperweg fietsen zou genoeg zijn, maar helaas moet ik daar nog even mee wachten.
Liefs,
Esther.
Haha....het eerste echt Spaanse liedje dat ik een beetje kan zingen!
Het allerspannends kwam de laatse dag. Een vieze glibberige slang.
Liefs,
Esther.
13 Mei 2007 - 10:41
Sis:
he Es , de Velperweg wacht echt wel op je hoor, voor datje het weet fiets je er weer. knap van je dat je beestjesfobie hebt overwonnen.Bij zonnebrand je insmeren met aloe vera helpt super goed.
Dikke Kus -
13 Mei 2007 - 17:00
Liek:
Essebes.....lief potje van me! Te gek daar dat is zeker te zien. Zo tof dat je dit gewoon doet.....krijg er helemaal reis kriebels van. Bij mijn ouders deed de computer het niet op je oude weblog....Echt balen, maar dit is een nieuwe versie denk ik? Wat een foto's zeg.....ooooooo zo mooi!! Die jungle!!! Niet normaal wat gaaf yo! Je lijkt wel een reusje tussen al die lieve vrouwtjes, echt heel grappig. Nou meid zet 'm op! Tot snel...Kus van Liekje -
13 Mei 2007 - 18:03
Mike:
Lieverd! Leuke dingen doe jij allemaal! Heb er ook zin in, nog maar 62 nachtjes en dan lig ik alweer naast je! Kusje! -
14 Mei 2007 - 12:01
Jet:
Hey stoere Es,
grappig hoor, soms denk ik dat ik je zie fietsen op de Velperweg..of in de stad. Maar dan denk ik 'o nee dat kan niet, die zit ergens ver weg'..;)Gek idee dat je daar nu alweer iets van 5 weken zit, zat ik net even te tellen.Ben benieuwd hoe het lesgeven straks gaat.Toch bijna zo ver?
Dikke kus!