Spaanse les op de markt - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Esther Gorkum - WaarBenJij.nu Spaanse les op de markt - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Esther Gorkum - WaarBenJij.nu

Spaanse les op de markt

Door: Esther

Blijf op de hoogte en volg Esther

17 April 2007 | Ecuador, Quito

Lieve Allemaal,

Vandaag heb ik mijn tweede Spaanse les gehad. Het is echt een vreselijk moeilijke taal, vooral met al die grammatica. Vandaag heb ik eerst twee uur de werkwoorden geoefend en daarna zijn we met de groepsles naar de markt geweest. Dat was echt grappig. We gingen allemaal verschillende soorten fruit proeven en benoemen. De gekste vruchten heb ik gezien en geproeft! Ik vond ze allemaal heel lekker maar de anderen zaten al vies te kijken toen een aantal vruchten werden opengesneden. Ik heb heerlijk gesmikkeld. Een lunch was niet echt meer nodig!

Na de heerlijke groenten- en fruitafdeling zijn we naar de stinkende vleesafdeling gegaan. Ik werd spontaan vegetarisch want wat ik daar allemaal heb gezien?! Echt zo smerig! Het stonk echt vreselijk dus ik heb de hele tijd met mijn sjaal voor mijn mond gelopen. Je kan er echt van alles kopen. Van varkensogen tot koeienhoofden. Eigenlijk verkopen ze alles wat maar een beetje vlezig is!

Ook was er ook een homeopatisch deel met allemaal drankjes en zalfjes voor van alles.

Na de les ben ik bij mijn gastgezin wezen lunchen. Deze heerlijke lunch bestond uit soep met popcorn! Ik moest wel lachen toen ik dat zag en zei dat wij popcorn eten in de bioscoop! Het was geen zoete popcorn en het was echt lekker. Mijn huismama kan heerlijk koken. Na de soep kreeg ik rijst met een bonensalade en tonijn.

Iedere dag komen er mensen in mijn gastgezin op bezoek. Vandaag was er een jongen uit Cuba die gezellig mee kwam eten. Na het eten ging hij ook tandenpoetsen dus misschien slaapt hij er ook wel maar dat weet ik niet helemaal zeker. Dan komt er opeens weer een jongen binnen met een electrische gitaar die een glas melk pakt. Vast een vriend van Juan-Pablo. Ze zijn allemaal heel vriendelijk maar hoe het nou allemaal in elkaar zit weet ik eigenlijk nog niet.

Ze doen hier niet echt aan avondeten. Ik krijg ´s avonds steeds soep dezelfde als bij de lunch en zit dan in mijn eentje aan tafel. Vandaar dat de mensen hier zo klein zijn.

Van school krijg ik gewoon huiswerk dus ik heb de hele avond Spaans geleerd. Ik moet ook wel echt oefenen en leren want anders lukt het me nooit! En moet straks wel beetje Spaans kunnen.

Liefs,

Esther.

Big Bro:

Lekker soepie...
    Was toch wel zoete popcorn hè

P.J:

hey esther,, hier mijn spaanse kunsten!
    cuadros agradables que tienes hacer!
    cómo está tu familia allí en equador?

GOED HE!!
    hha kus P.J.

Marrit:

Ik vind het heerlijk om je verhalen te lezen en foto's te kijken! Moet zeggen dat ik de hoofdstad moderner dan verwacht vind. Geniet van de kookkunsten van je minimama! x

• 25 April 2007 - 16:57

Angemontairo:

Sopa sopa... Fijn dat je gewoon soep krijgt en zelf nog geen ogen of poten hebt hoeven () eten. Mijn huisgenoot in Madrid stoofde lammetjes poten in een pot smurrie... Succes met de culinaire belevingen die nog gaan komen. Dikke koes soes