Bananensoep met larf!
Door: Esther
Blijf op de hoogte en volg Esther
23 April 2007 | Ecuador, Tena
Hola!
De titel klinkt natuurlijk heel spannend, maar jullie moeten toch even wachten want ik ga bij het begin beginnen!
Ik ben afgelopen weekend met de bus naar Tena geweest. Dit is een dorpje dat in de jungle ligt en waar het veel warmer is dan in Quito. We gingen met een groep van zes personen. Allemaal gezellige mensen om me heen!
De reis begon met een kleine mislukte beroving! Hebben we dat ook een keer meegemaakt. We zaten in de bus en achter ons zat een Ecuadoriaan.Het is niet verstandig je tas boven in de bus leggen omdat je dan kans hebt dat ie weg is. Dus wij hebben braaf onze tas tussen onze benen gelegd. Ik was aan het praten met het meisje dat naast me zat en opeens begon ze heel hard te gillen. Wat bleek nou, de man die achter ons zat die lag helemaal op de grond onder de stoel met zijn hand in haar tas! Ik keek zo boos en zij gilde zo hard dat die man er gewoon van schrok! Hij zei dat zijn sleutels waren gevallen! De man werd de bus uit gezet en wij hebben zes uur lang met onze tas op schoot gezeten.
Aangekomen in Tena zijn we met de taxi naar ons hostel gereden. Wat een sprookje daar zeg! We zaten midden in een soort junglebos met allemaal houten huisjes met rieten daken.
Langs de paden stonden allemaal fakkels die de hele avond brandden.
Wel vond ik het super eng de eerste nacht want ik dacht alleen maar aan enge harige spinnen die in mijn bed rond wandelen.
Zaterdag zijn we de jungle in geweest. Dit vond ik echt superspannend, want hou helemaal niet van spinnen of ander gekke vieze beestjes. In het begin pakte ik steeds iemand vast als ik iets langs zag vliegen, maar je raakt er aan gewend. Dus na een half uur liep ik als een echte Jane door de jungle te banjeren!
Het had de avond daarvoor heel hard geregend dus het was een en al modder. We hadden laarzen gekregen maar ondanks dat zat ik toch helemaal onder de modder.
Na twee uur door de modder te hebben gelopen kwamen we uit bij een waterval. Hier mochten we onze kleding uit doen en in mijn bikini met laarzen met de waterval naar beneden. De stroming was echt heel hard en gelukkig was er een touw waaraan je je vast kon houden.
Toen we door de harde stroming heen waren moesten we een stukje zwemmen(met laarzen aan. Na het zwemmen gingen we door een waterval een grot in. Overal spinnenwebben........heel griezelig maar wel echt supergaaf!
Vanuit de grot kwamen we in een soort binnenplaatsje met water en boven je hoofd allemaal mooie hangende jungleplanten. Vanuit hier gingen we weer wandelend door de jungle naar de Jeep.
Met de Jeep reden we naar Tena. Daar waren allemaal eettentjes en een soort van kermis. Dit was omdat de stad zoveel jaar bestond. Wij gingen daar iets tipisch Ecuadoriaans eten. Ja ja, en nu komt het spannendst, ik heb het gegeten hoor.... het was een vieze, dikke, witte LARF!!!! Wel natuurlijk uit een bananenblad vanaf de bbq. Het was best lekker. Ik heb er zelfs twee gegeten zodat ik zeker wist dat ik het had gedaan.
Daarna zijn we terug gereden naar ons hostel waar een heerlijke bananensoep voor ons klaar stond. Nou heerlijk was anders. Het was niet echt een zoete banaan maar meer een aardappelbanaan!
Zondag hebben we lekker een beetje gezwommen in het riviertje bij het hostel. Om 15.00 hebben we de bus naar Quito genomen. Helaas hebben ze hier niet echt gewone wegen in de bergen dus dat was 6 uur lang misselijkheid!
Hele dikke kus voor jullie allemaal uit het geweldige Ecuador!
Veel liefs,
Esther.
Langs de paden stonden allemaal fakkels die de hele avond brandden.
Hele dikke kus voor jullie allemaal uit het geweldige Ecuador!
Veel liefs,
Esther.
23 April 2007 - 20:14
Jet:
Esthertje!!Te leuk gewoon allemaal wat je schrijft.Lijkt er op dat je echt al volop aan het genieten en ontdekken bent.In het weekend maak je dus tripjes en dan doordeweeks aan de studie?
Kus! -
23 April 2007 - 21:08
Laura En Hugo:
Hey dappere globetrotter; heerlijk om te lezen dat je zo je eigen grenzen verlegt; eigenlijk precies de reden dat je gegaan bent; geniet ervan, wij doen dat via je weblog dunnetjes over!!
Veel liefs en hollandse groeten,
Hugo en Laura. -
24 April 2007 - 14:22
Margrethe:
Ha Es! Wat klinkt het weer supergaaf! Leuk om al die foto's te zien! En die larven zien er ook heerlijk uit.. :) Nu weer aan de Spaanse les? Veel plezier deze week en ik kijk weer uit naar je volgende berichtje! Liefs x! -
26 April 2007 - 18:11
P.J.:
GATVERDAMME!!
van die vieze beesten in je mond, knapperig van buiten en vast heel sappig van binnen! lieve honden:D
ik wil wel weer een langdradig verhaal typen maar ik ga eten
Kus