Nu weet ik hoe een mens ruikt
Door: Esther
Blijf op de hoogte en volg Esther
16 April 2007 | Ecuador, Quito
Lieve allemaal,
Na een intensieve dag op de Cotopaxi ben ik gisteren wezen relaxen in de hotsprings. Twee uur met de bus van Quito vandaan.
Met de bus aangekomen in het dorpje bleek dat we nog 1,5 km omhoog moesten lopen. Gelukkig kwam er net een Ecuadoriaans stel langs met de auto die ons wel een lift wilde geven. Helaas vielen de hotsprings een beetje tegen. Het was wel warm natuurwater maar dan gewoon in een zwembad. Wel een beetje jammer maar ondanks dat hebben we wel lekker gerelaxt.
Toen we naar huis gingen moesten we even op de bus wachten. Nadat de bus eindelijk gearriveerd was zat hij helemaal vol met Ecuadorianen. Het moment dat ik in de bus stapte vergeet ik nooit meer. Het stonk zo erg naar Ecuadoriaanse mensen! Iedereen lag op elkaar en ze zaten zelfs met z´n drieën op een stoel! Iedereen lag ook te slapen. Het was zo vies en warm. Nergens stond een raam open. Na een half uur werd er een kindje niet goed dus wilde ik het raam voor haar open doen zodat ze uit het raam kon spugen maar het was al te laat! Gelukkig stond ik er een eindje vandaan. Maar toen ik het raam had open gedaan werd hij gelijk weer dicht gedaan omdat het anders te koud werd vonden m'n medepassagiers. Ik snakte echt naar frisse buitenlucht.
Na twee uur gestaan te hebben in die enorme mensenlucht konden we eindelijk gaan zitten en de ramen open doen! Gelukkig!
Vandaag heb ik mijn eerste Spaanse les gehad en dat was echt geweldig. Ik had er superveel zin in want nu gaat het allemaal echt gebeuren. Eerst had ik twee uur privéles en daarna twee uur groepsles met vier personen. Bij de privéles kreeg ik vooral veel grammatica en een paar woorden. Bij de groepsles moesten we gelijk al praten. Het spreken was wel moeilijk, maar voor een eerste les vond ik het best goed gaan. Ik weet nu al wel dat ik 's middags vrij moet houden om mijn Spaans te gaan leren!
Na de les werd ik opgehaald door mama Martha, de moeder van m'n gastgezin. Echt een superlieve vrouw die bij mij tot aan mijn heupen komt!
Ze had al heerlijk gekookt. Lekkere groentesoep met aardappelpannenkoek erin!
Jammer genoeg kon ik nog niet met haar communiceren maar dat maakt haar niets uit want ze praat gewoon! Echt grappig.
In huis leeft ook Juan-Pablo waarmee ik ook kennis heb gemaakt. Gelukkig kan hij wel een beetje Engels dus kan ik gewoon met hem praten. Verder hebben ze nog drie scheetjes van honden die erg van knuffelen houden! Het is echt een superlief gezin waar ik het zeker wel zes weken ga uithouden!
De verhalen zullen nu wel wat minder worden want ik ga nu 6 weken hetzelfde doen. Maar ik probeer jullie zo veel mogelijk op de hoogte te houden.
Smsjes kan ik niet van iedereen ontvangen. Dus als je smst en je krijgt niets terug dan werkt het niet helemaal! Maar mailen kan altijd!
Liefs,
Esther.
Ze had al heerlijk gekookt. Lekkere groentesoep met aardappelpannenkoek erin!
Liefs,
Esther.
25 April 2007 - 16:53
Angemontairo:
Dat klinkt gezellig dat busje.... Heb je al gitaar gespeeld met Don Juan? ) Knuffel maar lekker met de hondjes!
Dikke koes deine soes
25 April 2007 - 16:53
Mike:
Pas op hè Kirsten!! Esther gaat helemaal geen gitaar spelen met Don Juan!!! Ze zet maar een cd'tje op!! Haha!! Liefs, Mike.
25 April 2007 - 16:54
Barbara:
Ja..ja busje komt zo, vaste bustijden kennen ze vast niet en die mensen in de bus hadden vast niet in die hotsprings gezeten.
Knuffel Bar
25 April 2007 - 16:55
Sara:
Esther, chika!
Wow zeg, wat mooi daar en wat een leuke verhaaltjes schrijf jij... Echt grappig, zit hier saai achter mn computertje te heel hard te lachen, haha! Ben hartstikke jaloers natuurlijk, hoe kan het ook anders... Heel veel plezier en blijf vooral veel lange verhalen schrijven, juist leuk!
dikke kus, Sara
25 April 2007 - 16:55
Rens:
He es!
haha wat een verhaal! Dat je er zelf niet super misselijk van werd!
Die hotsprings zagen er wel super mooi uit zeg!
Heel veel plezier!
dikke kus