Boven op de trein opweg naar de Cotopaxi
Door: Esther
Blijf op de hoogte en volg Esther
15 April 2007 | Ecuador, Quito
Lieve allemaal,
Wat lief dat jullie allemaal een berichtje achterlaten en ik zou ze ook graag allemaal willen beantwoorden maar daar heb ik eigenlijk niet zo veel tijd voor!
Vandaag heb ik echt een GEWELDIGE tocht gemaakt! De dag begon om 7.30 uur. Per bus gingen we met 7 personen richting het treinstation buiten Quito. Op het treinstation stond onze trein al klaar. Niet zoals in Nederland moesten we de trein in, maar moesten we de trein op!Wat een geweldige ervaring! De zon scheen en de omgeving is echt prachtig hier! En dat alles bovenop zo´n Ecuadoriaans treintje, geweldig.
Tijdens zo'n treinrit zie je, helaas, ook de arme delen van Ecuador waar de kinderen op de spoorrails spelen. Zo zielig maar ze zwaaiden wel allemaal heel vrolijk. Ook ben ik al mijn snoepjes al kwijt aan die lieve "schoenenpoetskindjes"!
Na een uur op de trein gezeten te hebben waren we toch een beetje onderkoeld, want als de zon ook maar even weg is is het wel koud. Gelukkig had ik genoeg kleren mee dus kon me lekker warm aankleden. Bij aankomst in een dorpje werden we opgewacht door twee gidsen met een jeep. Hiermee reden we naar het nationaal park Cotopaxi. We zijn met de jeep tot 4200 meter gereden. Hier stopte de jeep en gingen we 600 meter omhoog de Cotopaxi op. Dat viel best tegen want door de hoogte lijkt het wel of je al twee uur aan het sporten bent, zo vermoeiend! Na een uur gelopen te hebben waren we dan eindelijk op 4800 meter en dat is tot aan de sneeuwgrens. Het is mogelijk verder omhoog te klimmen naar de top maar daarvoor moet je goed getraind zijn en dat kan je niet in één dag lopen.
Na heerlijk geluncht te hebben zijn we per mountainbike naar beneden gegaan. Voor mij was die mountainbike net een kinderfietsje, de mensen in Ecuador zijn nou eenmaal wat kleiner!
Dat fietsen was ook echt geweldig. De weg was erg hobbelig dus je moest wel heel voorzichtig doen en goed opletten. Maar zoals een echt van Gorkumpje betaamt... ik was wel als eerste beneden!!
Morgen ga ik lekker uitrusten in de hotsprings twee uur buiten Quito.
Ik hoop dat het verhaal niet te lang was, maar het was zo'n geweldige ervaring!
Heleboel kusjes voor jullie allemaal!
Esther.
Morgen ga ik lekker uitrusten in de hotsprings twee uur buiten Quito.
Ik hoop dat het verhaal niet te lang was, maar het was zo'n geweldige ervaring!
Heleboel kusjes voor jullie allemaal!
Esther.
Wyb:
Hoi es, goed verhaal, meteen even een hele grote berg op!!!! en mountainbiken! kijk, volgens mij moet je maar met ons mee klimmen en mountainbiken in de alpen
Veel plezier daar en wij letten wel een beetje op zielige mike (hij is niet zielig hoor
liefs wyb
Nienke:
Es,
wat gaaf om op deze manier het land te bekijken! Ben benieuwd naar de foto's. Geniet ervan!
En inderdaad.. het is juist leuk de berichten te lezen, dus helemaal niet te lang!
Dikke zoen Nienke
Margrethe:
Leuk, Es! Om dit allemaal zo te kunnen lezen, jij avontuurlijk typje! Ik ben benieuwd naar de foto's! Veel plezier de komende dagen en we wachten weer op je volgende berichtje. Liefs xx
25 April 2007 - 16:52
Fenna:
heey,
leuk dat je het daar zo leuk vindt. ik zal zelf ook wel een keer z'n hoge berg op willen. ik hoop dat het morgen ook zo leuk word.
doei doei fenna
05 Mei 2007 - 10:35
P.J.:
wow! hoog joh! 4200 meter.
en zoals de hele famile de snelste zijn! :D
mooi al die sneeuw en bergen
Groet pj