Met de blote voeten door de koeienpoep! - Reisverslag uit Otavalo, Ecuador van Esther Gorkum - WaarBenJij.nu Met de blote voeten door de koeienpoep! - Reisverslag uit Otavalo, Ecuador van Esther Gorkum - WaarBenJij.nu

Met de blote voeten door de koeienpoep!

Door: Esther

Blijf op de hoogte en volg Esther

03 Juni 2007 | Ecuador, Otavalo

Hola señoras y señoritas,

Mijn eerste echte weekendje in Otavalo is me goed bevallen. Het uitgaansleven heb ik hier nog niet ontdekt, want in je eentje naar een kroeg doe je ook niet zo snel.

Vrijdagavond heb ik me vermaakt met een van de spannende dvd´s van het gezin. Omdat het hier zo koud is lag ik lekker met het KLM-dekentje op de bank.

Zaterdagochtend was ik zo vroeg wakker dat ik maar besloot om de bekende dierenmarkt te gaan bezoeken. Ik hoorde de varkentjes al krijsen voordat ik op de markt was aangekomen. Zo zielig echt!

Op een groot grasveld stonden een heleboel mensen met varkens, schapen, geiten, koeien en paarden. Allemaal te koop. Niemand stond te roepen dat het schaap zo goedkoop was. Mensen wachtten gewoon op geïnteresseerden. Een koe kost ongeveer $200. Voor ons dus best wel goedkoop.

Het had de avond ervoor hard geregend dus het hele veld bestond uit modder met koeienpoep! Hier ga je je schoenen niet aan vuil maken dus loop je gewoon lekker op je blote voeten! Ik hield wel gewoon mijn schoenen aan want zag het niet zitten om daarna mijn voeten te gaan wassen.

Na de dierenmarkt ben ik naar de kleine dierenmarkt gegaan. En het is helemaal niet handig om zo´n markt naast elkaar te houden dus doen we de kleine dierenmarkt aan de andere kant van de stad! Ik heb maar een taxi genomen want had geen zin meer om te lopen en te zoeken.
Hier kon je kippen, cavia´s, hondjes, poesjes en kuikens kopen. Vijf kuikentjes voor $1. Een boerderij beginnen dat kan hier makkelijk!

Na de dierenmarkt ben ik naar de toeristische markt gegaan. Hier verkopen ze sieraden, poncho´s, muziekinstrumenten, PAMFLUITEN! en alles wat je je maar kan bedenken wat toeristen willen hebben.
Ik kon het natuurlijk niet laten om iets te kopen, dus heb mezelf ook een paar cadeautjes gegeven. Leren slippers, cactus/regeninstrument en een trompet van pvc-buis.

Op de markt kwam ik een meisje tegen die ik kende uit Quito. Samen met haar ben ik naar de magische boom geweest. Dit was nog een hele wandeling! Na de magische boom zijn we opzoek gegaan naar het condorpark. Dat zou daar ergens in de buurt zijn. Maar na een uur te hebben gewandeld hebben we het toch maar opgegeven. We zaten echt in een afgelegen stukje waar nooit een taxi komt. Maar op de terugweg hadden we geluk. Toch een taxi. Voor $5 wilde hij ons wel naar Otavalo brengen. Dat was natuurlijk veel te duur maar we zijn toch maar ingestapt want we hadden geen zin meer om te lopen.

Vandaag ben ik alleen naar een waterval geweest. Om mijn ochtend een beetje te vullen heb ik het helemaal lopend gedaan. Ik kwam uit bij een klein dorpje. Daar vroeg ik waar ik heen moest voor de waterval. Er werd gezegd dat ik door het bos moest. Toen schrok ik wel want ik was natuurlijk helemaal alleen en dat zag ik niet zo zitten. Ik dacht ik ga gewoon kijken en zie wel. Nou bleek dat er bij het begin van het bos een ingang was voor het park. Ik kon dus gewoon veilig naar de waterval lopen. Ik was ook niet eens de enige! Gelukkig.
Na de waterval wilde ik naar een museum in het dorpje. Onderweg naar het dorp ging ik even van het uitzicht genieten en water drinken. Natuurlijk werd ik gezellig aangesproken door een Ecuadoriaan. Even gezellig met hem gekletst. Heel goed voor mijn Spaans en ik had weer gezellig aanspraak.

Ik heb me van het weekend prima vermaakt. Morgen ga ik kijken of ik mijn eerste echte Engelse les kan geven.
Ik heb vier ballen gekocht voor in de pauze dus ik heb helemaal zin in morgen!

Liefs,

Esther.

• 05 Juni 2007 - 15:26

P.J.:

Hmmm Lekker die STRONT, in nl zou je dat nou nooit zien! pas wel op met die stront straks word je nog ziek! en dat willen we niet hoor!
    Groetjes pj

• 07 Juni 2007 - 15:55

Sis:

Hoi, lekker zeg die poep,ik had ook mijn schoenen aan gehouden hoor.Vreslijk toch die poep tussen je tenen Bah. knap van je om spaans te spreken gewoon doen hoor, daar leer te het van. Dikke knuffel.