De drie meren en dr. Esther... - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Esther Gorkum - WaarBenJij.nu De drie meren en dr. Esther... - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Esther Gorkum - WaarBenJij.nu

De drie meren en dr. Esther...

Door: Esther

Blijf op de hoogte en volg Esther

02 Mei 2007 | Ecuador, Quito

Omdat het gisteren dag van de arbeid was had ik geen les. Dus ging ik samen met nog een paar studenten en een leraar de drie meren bij Otavalo bezoeken.

Als eerst gingen we ontbijten bij een soort van bakkertje. Deze bakker stond bekend om de heerlijke koekjes (soort toast). Wij mochten heerlijk smullen van deze koekjes samen met een caramelsausje.
Na de bakker zijn zijn we naar het middelpunt van de aarde geweest, de evenaar! Er is vlak bij Quito een park waar je de evenaar kan bezoeken maar daar schijnt niet de echte evenaarlijn te zijn. Waar ik gisteren was is de echte geografische Evenaar.

Ook heb ik nog eventjes voor doktertje gespeeld. Lourens, één van de studenten, sprong uit een boom waardoor zijn schouder uit de kom vloog. Hij had mij vorige week verteld dat dat wel vaker gebeurde, en hij had uitgelegd wat ik dan moest doen. Dit was dan het moment waarop ik het echt moest doen. Wat eng was dat! Hij had zo veel pijn dat hij niet zo goed kon vertellen wat ik moest doen dus ik probeerde maar te doen wat hij me ooit had uitgelegd. Gelukkig ging het goed maar ik moest echt hard drukken om zijn schouder weer in de kom te krijgen. Na dat gedaan te hebben trilde ik helemaal maar was trots op mezelf dat ik hem heb geholpen.

Na het bezoek aan de evenaar zijn we naar het San Pablo meer gereden. Hier ga ik over vier weken ook mijn project doen. Het is een meer midden in de bergen en echt supermooi! Wel zie je daar wederom dat er veel armoede heerst in Ecuador. Naast waar ik foto's stond te maken van het meer en de bergen, stond een vrouwtje haar kleding te wassen in het water van het meer.

Na het San Pablo meer zijn we naar het Cuicocha-meer gegaan. Dit moest een geweldig kratermeer zijn maar na een half uur omhoog te hebben gewandeld zagen we helemaal niets. Het was een en al mist en het zicht was nul. Toen zijn we weer naar beneden gelopen en hebben we met een boot een rondje over het meer gevaren. Zoals ik al zei is het een kratermeer van een actieve vulkaan, daardoor zag je steeds luchtbelletjes in het water omhoog komen. Erg grappig!

Gelukkig kan het weer hier met de minuut veranderen dus na het boottochtje waren alle wolken weg. Wij weer omhoog voor een geweldig uitzicht, nou dat was het nu ook echt!

Toen we wilde vertrekken deed ons geweldige autobus het niet meer. Dat werd dus duwen voor de mannen want de vrouwen hoefden niet te helpen van onze gids. Gelukkig deed hij het gelijk weer zodat we naar het laatste meer konden rijden.

Het derde meer was zo bijzonder dat ik zelfs de naam niet meer weet... Daar hebben we weer een tochtje gedaan met een boot en gewaterfietst op een waterfiets uit 1800. Hij viel bijna uit elkaar! Toen we eindelijk op weg waren begon het superhard te regenen! Maar lang leve de paraplu. Dus met een paraplu en een waterfiets zaten wij midden op een saai meer!

Als afsluiting van de dag hebben we een heerlijke pizza gegeten en is iedereen weer naar huis gegaan.

Morgen ga ik gezellig met oudjes uit een tehuis naar Mitad del mundo. Het museum/ park over de evenaar. Meer daarover lezen jullie morgen of anders overmogen wel.

Liefs Esther

• 03 Mei 2007 - 08:05

Joost:

Hey Es,
    Als het goed is kan je op de evenaar ook zien dat aan de ene kant het water rechtsom wegdraaid en de ander kant linksom wegdraaid in het putje van een wasbak... Heb je dit ook gezien? Ben heel benieuwd....

• 03 Mei 2007 - 10:14

Angemontairo:

Wat een snoepies!!!! Echt lieve kindjes, maar je hebt toch niet genoeg plek in je rugzak...:)
    Wat naar van die schouder, maar dat moet je nu dus misschien vaker doen.
    Leuk dat je veel uitstapjes maakt, dan zie je ook nog iets van ecuador. Het zag er op die boot trouwens erg gezellig uit zo met al die toeristen... ;)

Veel plezier nog!
    Dikke koes

• 03 Mei 2007 - 15:35

Jet:

Pff wat ben je toch weer lekker ondernemend.Hou je nog wat energie over voor je project volgende maand ;)Daar zal je straks wel heeeel veel lieve schattige foto's kunnen maken van je schoolkindjes.Dan heb je ze de hele dag om je heen.Enne ik geniet nog even lekker door van al je leuke foto's
    Dikke kus!

• 03 Mei 2007 - 18:23

Karin Kok:

Jeetje, wat een gave dingen heb je al meegemaakt zeg. Geweldig om te lezen. Ik beleef het zelf bijna als ik het lees. Vooral die jungel dingen zijn super. larve eten zou ik ook hebben gedaan, hoort er bij als je er bent.
    Maar het serieuze gebeuren gaat ook goed, de spaanse les dus. Je zult het straks vast vloeiend spreken.
    Geniet van alles!!!! ik stuur Mike even een berichtje dat ik het heel leuk vind om de dingen te lezen en je foto's te zien.
    Doei (tante van neefje) Karin Kok