Terug uit de Amazone, op naar Galapagos
Door: Mike en Esther
Blijf op de hoogte en volg Esther
25 Juli 2007 | Ecuador, Cuyabeno
Lieve allemaal,
De afgelopen dagen hebben wij mogen doorbrengen tussen de apen, tarantula´s en kaaimannen in het Ecuadoriaanse Amazonegebied.
Vrijdagochtend om 10 uur zouden we vliegen naar Lago Agrio, het oosten van Ecuador, om daar vervolgens de bus en de boot te pakken. Helaas verliep niet alles volgens schema wegens slecht weer in Lago Agrio. We konden daar niet landen en moesten noodgedwongen wachten op de luchthaven in Quito tot het weer goed genoeg was. We zaten al in het vliegtuig maar werden vriendelijk verzocht er weer uit te gaan en in de vertrekhal te wachten.
Na bijna 3 uur mochten we dan eindelijk het vliegtuig weer in en konden we vertrekken naar Lago Agrio. Nog geen 30 minuten later stonden we alweer aan de grond en stond de bus al op ons te wachten. Vervolgens bijna 4 uur in een verschrikkelijk oude retro-bus gezeten om aan te komen bij een kleine huisje in het Amazonegebied waar de opstapplaats was voor de boot die ons naar het kamp zou brengen.
De bootreis was een verhaal apart! Verschrikkelijk echt! We kwamen pas om half 6 aan bij de boot en moesten 4 uur lang varen. Dat hield dus in dat we in het pikkedonker door de Amazone heen zouden crossen. Daar kwam ook nog bij dat de boot enorm overbeladen was en dat tot op twee centimeter na het water nog net niet over de rand heen kwam. Allemaal muisstil zitten dus want anders....
Dat gebeurde dan ook bijna. Na een uur varen dacht de "kapitein" even over een boomstam heen te varen. We lagen bijna met z´n allen in het water tussen de kaaimannen en de piranha´s. Gelukkig is alles goed gegaan maar spannend was het absoluut! Na 4 uur kwamen we eindelijk aan op het kamp. Daar nog even rustig gegeten en een korte introductie gehad en toen onze binnententjes in gedoken om te gaan slapen.
´s Ochtends wakker geworden en we zagen toen eigenlijk pas hoe mooi het er was. We sliepen op een kamnp met huisjes die op palen stonden en daken van bananenbladeren hadden. Super idillisch echt! Lekker ontbeten en toen met de boot de echt jungle in gegaan.
We hebben die ochtend een wandeling van een uur of drie gemaakt en onze eerste kennismaking met deze wereld gemaakt. Ongelofelijk dat er mensen op deze wereld zijn die dit stukje fantastische natuur om zeep willen helpen voor het hout! Zo mooi werkelijk!
Onderweg hebben we verschillende dieren gezien, apen, spinnen, levensgevaarlijke bullet-ants en larven! Die larven kwamen uit een soort cocosnoot en waren eetbaar. Wij allebei hebben er een gehad en het was niet eens zo smerig. Beetje slijmerig maar verder best te doen. Ook nog mieren gegeten trouwens, lemon-ants heette ze. Smaakten een beetje naar citroen. Na de wandeling een kanotocht van twee uur gemaakt terug naar het kamp en daar toen lekker in de hangmat gehangen en lekker gegeten.
Dag twee was erg leuk. Zijn eerst met de boot een heel eind de rivier afgevaren om daar weer een wandeling te maken met als doel het bezoeken van een kamp van mensen die daar permanent wonen. Leuk en mooi om te zien. Ze hadden er zowaar zelfs een schooltje en een speelveld. In het kamp een hapje gegeten en toen de boot weer gepakt. Onderweg hebben we de pink river dolphin gezien. Een zeer zeldzame zoetwater dolfijn die vrijwel nergers ter wereld voorkomt. We hebben ruimschoots de kans gehad hem goed te zien.
Daarna hebben we piranha gevist. Helaas hebben wij niets genagen maar iemand anders bij ons in de boot vijf! Rare beestjes zeg. Ze hebben echt een superscherp gebit! Daarna zijn we weer terug gegaan en op het kamp gegeten. ´s Avonds nog een wandeling gemaakt maar niets bijzonder gezien.
De laaste dag hebben we wederom de peddels gepakt en en hebben we een stuk gevaren en vervolgen een wandeling gemaakt. Onderweg redelijk wat apen gezien en aan lianen geslingerd! Leuk hoor, het ultieme "tarzangevoel"! ´s Middags nog naar een uitkijktoren geweest maar niet zoveel kunnen zien. Helaas, wel mooie omgeving natuurlijk.
´s Avonds hebben we nog een boottocht gemaakt en hebben we zowaar een kaaiman van superdichtbij kunnen zien! Fantastisch echt! Een mooie afsluiter.
De dag erop vroeg opgestaan om weer terug te keren naar de bewoonde wereld, weer drie uur met de boot en drie uur met de bus. We vlogen terug met een klein propellorvliegtuigje terug. Leuk om dat ook eens mee te maken. Onderweg nog een mooi uitzicht over een aantal van de sneeuwtoppen van het Andesgebergte gehad en weer veilig geland in Quito.
Hier zijn we nu nog één nacht en dan vliegen we naar de Galapagoseilanden om daar 11 dagen te verblijven.
We zullen daar weer van ons proberen te laten horen!
Veel groeten Mike en Esther
We zullen daar weer van ons proberen te laten horen!
Veel groeten Mike en Esther
25 Juli 2007 - 18:14
Marrit:
hey durfal! er is toch niet toevallig zo´n eng souveniertje in je tas terecht gekomen he.. Heerlijk dat Mike er is! Samen genieten is toch ook wel erg leuk he :-D lekker mee doorgaan, Xus! -
27 Juli 2007 - 09:57
Angemontairo:
Klinkt helemaal geweldig. Genoeg beestjes voor Esther dus. Dan moet ze nu wel over haar angst heen zijn. Ben je George nog tegen gekomen? Je weet wel....George uit de Jungle!!!
Dikke kussies -
27 Juli 2007 - 10:39
P.J.:
hee avondturiers! wat suuper leuk wat jullie allemaal doen zeg! maar goed dat die boot niet was omgevallen! anders was je opgevroten door de pirana's. mooi die bergtoch ook. over de rotsen van het andes gebergte! grappig van het water dat het op de evenaar recht naar beneden gaat! ik zit nu in een een of ander vaag internet cafeetje in moriani plage. erg leuk hier alles. morgen gaan we naar bonafacio. pa en ik zijn met het treintje van een station iets onder bastia naar ajaccio geweest erg leuk maar in de trein was het denk ik wel 50'c. we zitten nog steeds op camping calamar want we vinden het zo'n leuke camping! en zijn niet naar het boertje gegaan omdat het daar niet zo goed was voor ons moeder (waar het trouwens goed mee gaat) en omdat het daat 47'C was omdat wij eergister naar corte zijn geweest. dinsdag gaat de boot weer naar nice en dan zetten we de luifel weer op in goudargues! heel veel plezier samen en op de galapagos! liefs pj en siem sis en robin (die nu in de supermarkt zijn)
doeidoei! -
28 Juli 2007 - 19:48
Constantijn:
Haai ! Wauw wat gaaf een piranha, vandaag heb ik met papa gevist en wij kwamen niet verder dan het opvissen van takken !! Hebben jullie ook een foto kunnen maken van die pink dolphin ? Ik vind je/jullie verhalen heel leuk om te lezen en lijkt me ook heeeeeeeel spannend. Nou, daaaaaaag en ik schrijf snel weer een keer.
Groeten, Constantijn van Wandelen -
10 Augustus 2007 - 08:50
Sis:
HOI,
Wat een enge beestjes allemaal, niets voor mij hoor, maar wel mooi om te zien.Wij genieten volop van Corsica.Geniet van elkaar Lieve groet van ons Sis.