Echt geweldig!
Door: Esther
Blijf op de hoogte en volg Esther
07 Juni 2007 | Ecuador, Otavalo
Ik ben helemaal enthousiast geworden na vandaag! Ik heb het idee dat ik de lieve kindjes iets geleerd heb!
Gisteren heb ik met de lerares Engels gesproken en volgende week hebben de kinderen een examen. Maar de onderwerpen die ze krijgen in het examen snappen ze nog niet echt. Een uitdagende opdracht voor mij dus. Laat het examen maar even zien zei ik tegen die lieve, beetje Engels sprekende, juf. Ik had al meteen een idee wat ik vandaag ging doen. Aan de slag dus!
Ik had het goed voorbereid en een zinnetjes bedacht om te oefenen. Eerst duidelijk uitgelegd wat het verschil is tussen there are some en there is a. In het Spaans en zelfs dat ging best goed.
Daarna heb ik 15 zinnen op het bord geschreven om te oefenen.
Nadat de kinderen de opdrachten gemaakt hadden hebben we zin voor zin besproken en ze hadden het echt alle 50 goed! Nou helemaal geweldig gewoon! Maar zelfs hadden de kinderen ook door dat ze iets geleerd hadden en toen ik zei dat de les was afgelopen wilde ze nog meer Engels. Dat had ik niet voorbereid. Maar een liedje kan natuuurlijk altijd, dus ik heb snel een poppetje op het bord getekend met alle betekenissen erbij en hoofd, schouder, knie en teen gezongen.
Na deze geweldige les besloot ik om maar door te gaan naar de andere klas en daar te gaan oefenen. Dit was een eitje want in deze klas zitten maar 20 kinderen. Hier zaten sommige kinderen bij die het niet helemaal snapte maar die wel genoten van het liedje met de uitbeeldingen erbij.
Voor morgen ga ik iets voorbereiden voor in de andere klassen.
Ik vind het zelfs een beetje jammer dat volgende week de laatste week is. Dan is er vakantie en voor mij niks meer te doen. Ik ga dan beginnen met een ander project. Wat weet ik nog niet, want dat ga ik nog even goed uitzoeken. Eigenlijk wil ik wel op een school. Alleen de scholen aan de kust hebben geen vakantie dus dan moet ik daarheen en de organisatie heeft niet zo veel plekken daar. Als het geen school wordt ga ik misschien wel met gehandicapten werken. Deze mensen hebben de extra aandacht echt nodig. Dit project is wel in quito dus niet zo goed voor mijn Spaans i.v.m. de vele toeristen daar. Dat wordt dus even goed nadenken.
Lieve mensjes, ik houd jullie op de hoogte van mijn enthousiasme!
Esther.
Daarna heb ik 15 zinnen op het bord geschreven om te oefenen.
Voor morgen ga ik iets voorbereiden voor in de andere klassen.
Lieve mensjes, ik houd jullie op de hoogte van mijn enthousiasme!
Esther.
07 Juni 2007 - 05:54
Gairoen:
Hey Esther!
Kei goed man! Ik zei je toch: jij kunt dat wel ;-)
Groetjes Gairoen -
07 Juni 2007 - 06:08
Barbara:
Ik heb het altijd geweten onderwijs past bij jou, fantastisch zoals je de kinderen weet te boeien en ook nog engels vanuit het spaans.
Ben apetrots op je,
liefs xxxx -
07 Juni 2007 - 09:34
Anne-Wil:
Hey juf,
geweldig gedaan hoor, echt super dat je het nu toch weer naar je zin hebt!
kus -
07 Juni 2007 - 13:49
P.J.:
Ik zij toch dat het ging lukken (volgendsmij) maar je zou wel een helehele leuke les hebben gegeven als de kinderen willen blijven zitten. Is het nog steeds zo koud daar?
Groetjes uit het kleffe/hete NL
pj -
07 Juni 2007 - 14:43
Renske:
Hey Es!
Wat geweldig Es!! echt super van je.
En die foto´s! wat zijn het schatjes
(om te zien dan!!) hahaha.
Veel plezier nog.
Kus -
07 Juni 2007 - 16:03
Sis:
Altijd in je zelf blijven geloven´komt altijd goed toch, knap van je hoor. Geduld is een schone zaak. dat blijkt wel weer. Liefs Sisd
07 Juni 2007 - 21:18
Joke:
helemaal te gek hoe je het daar allemaal doe.
ik heb erg genoten van het video filmpje.
we blijven je volgen hoor.
groetjes de koninkjes -
08 Juni 2007 - 11:15
P.J. & Sis:
Hoi, juff!
Wat een leeuk filmpje van die tafel :D :D
Die tafel valt steeds weer bijna om, en toen die tafel om viel zij jij zo
Aaah goss. :D Head, shoulder, BAM!
haaha :D
Groetjes pj en sis!